Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Zaterdag 10 juni onze laatste toernooi in mooi Siddeburen. Hun supporters vereniging had een 35+ toernooi georganiseerd voor zowel de dames als heren. Het 35+ team van Boys was verhinderd en dankzij 2 gastspeelster bij de dames konden wij wel meedoen. Er waren nog meer teams niet gekomen en daarom moesten wij 2× tegen WEO, Siddeburen en Farmsum.

Onze 1e wedstrijd was tegen Farmsum. Deze werd eigenlijk zonder veel moeite gewonnen. Evelien mocht de 1e goal via een pass van Jose binnen schieten. De 2e goal was eigenlijk een kadootje. De keepster van Farmsum dacht dat zij ook goed kon voetballen. Maar dat was niet…haar schijnbeweging ging compleet de mist in waardoor Charlotte de bal rustig kan afpakken, ze passt op Lotte en zij kan simpel inschieten.

De 2e wedstrijd is tegen WEO. Hier beginnen wij goed veel druk naar voren, leuke combinaties.

Charlotte kon vanuit de achterhoede zo doorlopen naar het doel van WEO, 1-0. Daar blijft het niet bij voor Charlotte. Uit een goed genomen vrijetrap scoort zij de 2-0.

Het wordt zelfs nog 3-0 door een goede aanval van Evelien en José. José scoort haar 1e doelpunt in het shirt van Boys.

Dan kunnen wij even in de de schaduw zitten. De wedstrijden worden nog even nabesproken, het vocht gehalte op peil gebracht. En dan weer door tegen Siddeburen.

Dit is de 1e wedstrijd dat onze keepster Naomi echt in aktie moest komen. Naomi heeft nog bij Siddeburen gevoetbald dus haar reddingen werden haar vast niet in dank afgenomen. Door een kleine solo van José, die de bal goed afkapt met links en dan weet te scoren met haar rechter voet. Die zij anders alleen maar gebruikt om rennen.

Dat zijn 9 punten uit 3 wedstrijden. Het zal toch niet zo zijn dat wij hier ook nog 1e worden…

Na een wat langere pauze moeten wij weer aantreden tegen Farmsum. Zij hadden nog maar 6 speelsters over, dat mocht geen problemen geven, toch?

Lotte was het hele toernooi al goed aan het voetballen en dat werd nu beloond met 2 doelpunten. Eerst een solo aktie en daarna een 1-2tje met José. Tamara speelt ook weer een goede wedstrijd, sterk aan de bal, goede passes en af en toe een kansje.

Daarna is WEO weer onze tegenstander. Zij hadden in de loop van het toernooi versterking gekregen en dat was wel te merken. Bij winst was het alwel zeker dat wij hier de1e plaats zouden behalen. En dat is ons wederom gelukt. Het is Lotte die ons naar de overwinning schiet. Zonder Mike langs de lijn gaat het scoren bij Lotte toch gemakkelijker.

De laatste wedstrijd is tegen Siddeburen. De warmte en vermoeidheid heeft er behoorlijk ingehakt we krijgen wel wat kansjes maar het blijft bij 0-0.

5 gewonnen en 1 gelijk gespeelt.

Wij zijn de nummer 1 🏆

Mooie afsluiting van en leuk en spannend seizoen.

De bever-reporter