Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Afgelopen vrijdag hadden de dames hun laatste toernooi van dit seizoen.

Het was erop of eronder voor de dames. We stonden 4 punten voor op de nummer 2 ZEC, dus wij konden kampioen worden.

Een beetje druk op de speelstersgroep was wel aanwezig. Er waren supporters afgereisd naar mooi Onderdendam, dat is natuurlijk hartstikke leuk! Die mochten wij niet teleurstellen.

Onze 1e wedstrijd was tegen Onderdendam. We hadden nog nooit moeite gehad tegen dit team, dus dat zal deze keer ook wel niet zo zijn. Had ik mij daar even in vergist.

Het was een heel moeizame wedstrijd. Zoals Bertine na afloop zei: we hadden rubberen benen.

Het was allemaal net niet, geen tempo aan de bal, konden elkaar niet goed vinden voor een aanval, het was meer lopen dan rennen. En we hadden veel pech, bal op de lat, net naast of er stond weer een keeper in de weg. Gelukkig kon Onderdendam ook geen potten breken.

Ondanks de vele aanmoedigingen van Cody bleef het bij 0-0.

De coach was alles behalve tevreden. Karin was nog wel positief: Gelukkig hebben wij niet verloren. En zo is het!

De 2e wedstrijd tegen Farmsum moest wel beter. De start was eerst weer moeizaam. Weer genoeg genoeg kansen maar het lukte maar niet om te scoren.

Karin kreeg het op den duur wel koud want Farmsum kwam er niet uit. Wij bleven druk zetten dus er moest haast wel een goal vallen. Het voetballen ging ook steeds beter, dat was wel heel mooi om te zien. De spanning ging een beetje uit de koppies en daardoor kon het combineren beginnen. Wat eindelijk leidde tot de wel verdiende 1-0 voorsprong. Het was Evelien gelukt om het tij de keren. Wat een opluchting, we konden het nog😊. Toen was het klaar, weer heerlijk voetbal gezien. Mooie aanvallen sierden de wedstrijd. Jackelien geeft nog een pass op Charlotte en zij zorgd voor de 2-0. Deze wedstrijd is in de pocket.

De 3e wedstrijd is tegen de nr 2 ZEC. Zij hadden wel 2 wedstrijden gewonnen en daardoor 2 punten op ons ingelopen. Verliezen is geen optie. Nu de dames dit wisten gingen zij behoorlijk gemotiveerd het veld in.

Wat een spannende wedstrijd werd dit. Wij waren zelfs de betere ploeg, ik had echt het idee dat we weleens konden gaan winnen zoveel goede kansen kregen wij.

Lisa een goede combinatie met Evelien, deze keer had zij pech. Charlotte had nog een schotje op de paal. Lisa die de keepster op haar pad treft. ZEC laat ook zien dat zij willen winnen. Zij kregen ook kansen genoeg. Karin redt ons tot 2x toe, goed keeperswerk!

Het blijft spannend tot de laatste minuut.

Mike en Kora hebben ieder aan een kant van het veld hun longen uit hun lijf geschreeuwd om de dames naar een overwinning te brengen. Het bleef bij 0-0 maar die voelde wel als een overwinning. Wij hadden het kampioenschap nog in eigen handen.

Dat moest dan tegen WEO gebeuren.

Het goede spel tegen ZEC werd doorgevoerd tegen WEO. Goed combineren van Lisa op Lotte dan weer naar Lisa helaas gaat haar schot over. Bertine laat ook nog even ziendat ze kan voetballen. De bal zelf in de achterhoede veroverd, lange rush naar voren een 1 tweetjes met Lisa en dan afronden, maar helaas staat de keepster van WEO in de weg. Wij geven niet op en blijven goed voetballen. Lotte en Lisa weten elkaar steeds weer te vinden, maar Lisa komt niet tot scoren.

En zoals het zovaak gaat…scoren wij niet dan doet de tegenstander dat wel.

Danielle maakt een klein foutje in de achterhoede en die wordt direkt afgestraft. Doet zij eindelijk weer mee boort zij toch niet onze kampioenschap door de neus?

Nog geen 2 minuten later is het al weer 1-1. Een goede aanval van Lisa en Charlotte waar Charlotte haar hoofd koel houdt en weet te scoren. Wat een geluk voor Danielle 😁

We gaan door met aanvallen want een gelijk spel is niet voldoende Tamara geeft een mooie voorzet op het hoofd van Lisa, de kopbal wordt gered door de keepster. WEO blijft behoorlijk gevaarlijk tijdens hun counter. Karin moest een paar keer goed haar best doen om niet een 2e doelpunt om haar oren te krijgen. Helaas moet zij nog 1x de bal uit het netje halen. Een klutsbal rolt met een gelukje over de lijn. 2-1 achter.

Na de aftrap heeft WEO de verdediging niet goed op orde en daar profiteerd Evelien van 2-2. Wij leven nog!!

En dan gaat het snel. Charlotte weet de keepster van WEO te verrassen met een goed schot 3-2 voor.

Ook Evelien weet het doel nog een keer te vinden 4-2. Het wordt zelfs nog 5-2 maar de doelpuntmaakster is mij ontschoten.

Wat een ontlading als de scheidsrechter af fluit.

We zijn KAMPIOEN!

Het was een heel spannende toernooi en de dames hebben wederom laten zien dat zij goed kunnen voetballen.

SUPER gedaan dames.

GEFELICITEERD

🥇
🏆
💐