Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Afgelopen vrijdag (21 april) onze 2e competitie ronde.

Op vrijdagochten deden er nog 8 dames mee. Toen kregen wij het bericht dat Judith weer terug komt van weggeweest. En Bertine wil het weer proberen na een lange blessureleed. Super.

We moesten naar Zandeweer (ZEC). Via een toeristische route kwamen wij even over 19.00 aan in een mooi klein dorpje.

Een dorpje waar ook het voetbalveld klein is kleedkamers klein zijn ( moesten iets van 25 dames in), ballen te zacht waren, de sloot geregeld gevonden werd de scheidsrechters niet de regels wisten.

Na een korte warming-up op een druk bezette veld begon onze 1e wedstrijd tegen Farmsum. We moesten enorm wennen aan het kleine, hobbelige veld. De ballen gingen snel uit, belanden vaak in de sloot. Wat wel leuk was is dat Karin nu de kans had om te scoren, met een goede harde uittrap kon zij gerust tot scoren komen, zo dicht stonden de doelen bij elkaar. Dit is haar helaas niet gelukt maar zij had wel 2 passes waar Lisa uit kon scoren. Lisa maakte haar hattrick compleet dankzij een goede pass van Lianne.

Doordat wij vaak moesten wachten tot de bal uit de sloot werd gehaald, konden wij even kijken naar de andere wedstrijd. Wij zagen dat ZEC in 3 weken tijd heel goed had leren voetballen, wat was er met dat team gebeurd?? Zij wonnen met dikke cijfers van WEO onze volgende tegenstander.

Eerst hadden wij pauze. De vorige keer gingen wij opwarmen in de kantine , nu gingen wij lekker in het gras zitten genieten van het mooi weer.

Tweede wedstrijd is tegen WEO. Wat daar gebeurde klopte niet helemaal. Wij lieten geen goed voetbal zien,bte harde passes, veel ruimte op het middenveld, veel druk op onze achterhoede. Karin heeft ons gered van een grote nederlaag. Wij creëren zo af en toe nog wel wat kansen maar tot scoren kwamen wij niet. WEO deed dit wel. Een goede aanval van WEO werd direkt afgestraft. Deze achterstand konden wij niet meer ombuigen. Onze 1e nederlaag is een feit.

Onze volgende tegenstander was Onderdendam. Zij hadden veel supporters meegenomen die als een 8e man op de zijlijn stonden, zodat zij af en toe de ballen in het veld konden houden ipv uit te laten gaan. Maar wat een gezelligheid langs

/op de lijn.

Wij hielden onze hoofden cool en speelden heel goed. Er werd leuk gecombineerd en genoeg kansen gecreëerd. Karin deed wederom een poging om te scoren vanaf haar eigen goal. Helaas stond Lisa in de weg, zij draaide bij haar tegenstander weg en schoot de bal snoeihard binnen, 1-0. Goed bezig!

Onderdendam liet het er niet bij zitten en kwam een paar keer bij onze goal. Na een goede voorzet van een speelster van Onderdendam nam Lianne de bal op haar schoen en scoorde echt een prachtig doelpunt. Helaas was dit wel in onze eigen goal 1-1. Het publiek van Onderdendam gaat door het dak van vreugde.

We laten ons niet van de wijs brengen en herpakken ons goed. Door een goede aanval scoort al vrij snel Lisa de 2-1. Onderdendam komt nog 1x gevaarlijk voor onze keepster en komt nog tot scoren. De scheidsrechter had nu wel goed gezien dat de bal uit Karin haar handen werd getrapt. Het blijft 2-1 voor ons. Wat Lottte de vorige keer tegen Onderdendam was vergeten deed zij nu wel. Hun keepster had de bal en Lotte maakt het haar heel moeilijk, keepster raakt een beetje in paniek en daar profiteerd Lotte goed van, haar 1e doelpunt voor de Bevers en de 3e van de wedstrijd. Ook Evelien weet het doel te vinden. Met een afstandschot scoort zij met haar chocoladebeeln de 4-1.

De laatste wedstrijd was tegen de thuisploeg. Hun supporters waren alvast hun overwinning aan het vieren. Gezellige muziek op de achtergrond, die zo hard aan stond dat wij elkaar niet eens konden verstaan. De scheids vond dit alles prima.

Wij kregen deze keer voetballes van een dames team die ook op zaterdag in de competitie zit. Zij mochten duwen, de bal indribbelen, slidings maken. Alles werd getolereerd. Hierdoor werden wij ook wel wat feller. Het werd weer ouderwets vecht voetbal.

We kwamen helaas snel achter met 2-0. Lotte brengt de spanning nog wel even terug met een mooi doelpunt. Maar ook dit was voor korte duur. Al snel volgden de 3 en 4-1.

Gelukkig voor ons floot de scheidsrechter nu wel na 15 minuten af.

Helaas 2x wedstrijden verloren.

Er werd nog wel even nagepraat over de organisatie en de niet goed fluitende scheidsrechters.

De Beverreporter