Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Twaide na ijzersterk begin bovenaan in de fictieve derde periode

Het Twaide speelde afgelopen zaterdag thuis tegen de nummer 4 Noordpool. De uitwedstrijd verloor het Twaide begin dit seizoen met 3-1. Van Noordpool wisten we dat dit een snelle en zeer technische ploeg was. Er werd daarom uitgeweken naar veld 2, waar het gras aardig hoog was en Noordpool waarschijnlijk minder gebruik kon maken van hun snelheid en techniek. Het Twaide zou dan fysiek in het voordeel zijn, dan kwamen de overtollige kilo’s toch nog eens goed van pas.

Leider Roelf van der Laan had zaterdag 13 spelers tot zijn beschikking. De selectie van het Twaide werd aangevuld met de talentvolle Yorick Timmer. Het Twaide begon met de volgende elf: in de goal Jurrie Noppert, achterin T34, Jorik Hansen, Rinse Hiemstra, Sander Levinga, op het middenveld Ludwin Veldman, Mike Poker, Erwin Smit, Brendan Huizinga, voorin Tim Mollema en Marco Tebbens. Op de bank Yorick Timmer en Lars Berends die weer was hersteld van de kater. Ook wissel, maar de vlag hanterend was Edwin Monkau. Bij de wedstrijdbespreking hamerde Roelf van der Laan nog eens op het positiespel en de goede reeks waar het Twaide mee bezig was. Hij wilde dit direct terugzien in de wedstrijd.

Het Twaide had dit goed begrepen en zette Noordpool onder druk. Noordpool speelde in een iets andere samenstelling dan de thuiswedstrijd, er deden veel jonge spelers mee en die hadden het in het begin van de wedstrijd zwaar tegen de fysiekere spelers van het Twaide. Het Twaide schuwde de duels niet, maar kwam ook aan goed voetbal toe. Bij vlagen liet het Twaide prachtige combinaties zien en kwam het steeds dichterbij de goal van Noordpool. Na een dieptepass op maat van Ludwin Veldman, kwam Marco Tebbens bij de achterlijn en trok de bal voor. De voorzet was te stoppen, maar kwam in de kluts voor de keeper terecht, die werkte slecht weg en Mike Poker volleerde de bal in de goal: 0-1.

Na de 0-1 drukte het Twaide door, Noordpool begon onderling wat te mopperen en al snel stond Tim Mollema 1 op 1 met de keeper: 0-2. De buiten adem geraakte Ludwin Veldman verliet al snel het veld en Yorick Timmer kwam er in. Timmer maakte het de verdedigers van Noordpool aardig moeilijk en die lieten op hun beurt Tim Mollema vrij lopen. Mollema kon voor de tweede keer 1 op 1 met de keeper komen en was ook nu ijskoud: 0-3! Binnen 20 minuten stond het Twaide op een riante voorsprong.

Maar zoals vaker, weet het Twaide daar niet zo goed mee om te gaan en liet het Noordpool weer in de wedstrijd komen. Noordpool maakte de 3-1 omdat het Twaide niet meer bij de les was. Assistent-leider Herman Huizinga moest de boel even weer wakker schudden vanuit de dug-out. In het vervolg van de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer. In de rust sprak Roelf van der Laan enkele wijze woorden en werd er rustig thee gedronken.

Na de rust kwam het Twaide onder druk, de jonkies van Noordpool gaven vol gas en probeerden het Twaide stuk te spelen. Noordpool kwam er een paar keer door, maar vond telkens de uitstekende keepende Jurrie Noppert op zijn weg. Het Twaide had uiteindelijk de kans om de wedstrijd op slot te gooien, Tim Mollema brak door en wilde niet zelfzuchtig zijn. Hij probeerde de bal breed te leggen op de meegelopen Yorick Timmer, maar dat ging mis. Mike Poker probeerde nog te scoren vanaf 40 meter, maar miste net het doel. Wat volgde waren nog vele spannende minuten waarbij het Twaide tot het uiterste moest gaan om de drie punten binnen te halen. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Mickel Hansen af na 90 minuten + blessuretijd. Mickel bedankt voor het fluiten! Het Twaide haalde 9 punten uit de laatste drie wedstrijden en zou daarmee bovenaan staan in de laatste periode. Helaas hebben we die niet, maar zo werd het zaterdag wel gevierd. Karin en Arjan bedankt voor de kantinedienst!

Volgende week speelt het Twaide thuis tegen titelkandidaat ZEC 2 of ZEC 3 om 14.15 uur.