Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Afgelopen zaterdag speelde het Twaide uit tegen NEC 5. Tegenstander NEC kwam vorig weekend niet in actie, het Twaide won van Holwierde. Leider van der Laan wilde graag de stijgende lijn doorzetten tegen NEC 5. Op donderdagavond waren er maar liefst 16 spelers beschikbaar voor de uitwedstrijd tegen NEC. Op vrijdagochtend werd Cody afgestaan aan het 1ste elftal, dat was een aanvaller minder voor het Twaide. Op zaterdagochtend om 10.30 uur een berichtje van Pim. Hij had last van zijn rug en kon niet meedoen. De oorzaak van zijn rugklachten werd door de leiding van het Twaide al snel achterhaald, het had iets te maken met een wilde nacht. Verder treden we niet in detail. Maar dat betekende voor het Twaide dat er een tweede aanvaller afviel.

Om 13.40 uur stond het Twaide klaar voor vertrek op het sportpark in Wagenborgen, Arnoud Noord die woonachtig is in Delfzijl, zou rechtstreeks gaan. Op de app van het Twaide verscheen als grap richting Arnoud dat we uit tegen ZEC moesten. Arnoud trapte er niet in, maar Roy Jager die ook rechtstreeks ging, zette daadwerkelijk koers richting Zandeweer. Jager was nog net op tijd in Delfzijl om in de basis te starten.

Roelf van der Laan toverde in Delfzijl de volgende opstelling uit de hoge hoed: Sander Levinga in de goal, achterin Bryan Hartsuiker, Jorik Hansen, Mike Poker en Roy Jager, op het middenveld Rinse Hiemstra, Ludwin Veldman en Erwin Smit, voorin Tim Mollema, Brendan Huizinga en Jeroen Mossel. Op de bank Arnoud Noord, Lars Berends en Tiago. In geval van nood zou ook Jurrie Jansen zich nog omkleden, maar dat bleek achteraf niet nodig.

Het Twaide begon voortvarend aan de wedstrijd tegen NEC. Het zette NEC vast op de eigen helft en probeerde de defensie van NEC zoek te spelen. Dit leidde tot wat kansjes, maar gescoord werd er nog niet. Een afgeslagen aanval werd een corner, die werd genomen door Ludwin Veldman. Die legde de bal op het hoofd van Mike Poker, die simpel binnen kon koppen: 0-1. Daarna ging het snel, het regende kansen. Jeroen Mossel brak op snelheid door maar miste 1 op 1 tegen de keeper. Daarna was het Brendan Huizinga die de bal ontving van Tim Mollema, Brendan nam aan, draaide open en schoot: 0-2.

De 0-3 was een aanval uit boekje. Hiemstra kreeg de bal op het middenveld, verlegde het spel en speelde Veldman aan, Smit ging diep, een ragfijne steekpass van Veldman volgde, Smit legde voor op de ingekomen Mossel en die tikte binnen. Na de 0-3 was het weer Brendan Huizinga die scoorde. Met een bekeken afstandsschot tekende hij voor 0-4. Dat was ook de ruststand.

In de rust klonken er tevreden woorden uit de mond van leider van der Laan. Arnoud Noord en Tiago kwamen er in voor Jeroen en Tim. Lars Berends bleef nog op de bank, Lars had last van een enorme kater en wilde nog even blijven zitten. De veroorzaker is bijgevoegd als foto.

In de tweede helft begon het Twaide goed, Arnoud Noord ontving de bal op het middenveld en ging op avontuur. Hij soleerde langs twee verdedigers en nam het doel van NEC met een vlammend schot onder vuur, maar helaas geen goal. Niet lang daarna werd Arnoud met een blessure gewisseld. Ook Jorik Hansen zou uitvallen met knieklachten.

Daarna ging de tweede helft meer gelijk op en werd ook Sander Levinga op de proef gesteld. Een paar aanvallen wist hij onschadelijk te maken, maar uiteindelijk hield hij niet de nul. NEC scoorde de 1-4. Good Old Hiemstra begon wat te mopperen, hij had nog geen echte schietkans gehad. Maar diep in de tweede helft kreeg Hiemstra de bal en scoorde met een verwoestend schot de 1-5. Er kwam zowaar weer een glimlach op zijn gezicht. Na de goal floot de scheidsrechter al snel af en had het Twaide drie punten. Man van de wedstrijd was Brendan Huizinga met twee goals en een boel mooie pasjes. Volgende week spelen we thuis tegen Noordpool om 14.15 uur.