Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Twaide verliest de wedstrijd, Cody en T34 zijn bijnaam

Afgelopen zaterdag mocht het Twaide weer los, de inhaalwedstrijd tegen Noordpool stond op het programma. Op de vrijdagavond waren er 15 man beschikbaar voor Noordpool uit. Leider Huizinga was afwezig, maar assistent-leider Roelf van der Laan kon zich prima alleen redden.
Op zaterdagochtend kwam er een afmelding binnen van T34. T34 had de uitwedstrijd tegen Poolster op het gladde bevroren veld nog vers in het geheugen zitten. Hij meldde zich dan ook af voor de wedstrijd tegen Noordpool. De weersomstandigheden voor Noordpool uit waren iets zachter en van bevriezing van het veld zou dan ook geen sprake zijn. Een T34 is een tank die de Sovjet-Unie gebruikte tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit was een uiterst betrouwbare tank die het uitstekend deed in de koude weersomstandigheden in Rusland. De bijnaam T34 komt voor Roy dan ook te vervallen.
Het Twaide vertrok zaterdag op tijd naar Noordpool, leider Roelf van der Laan reed voorop en nam de toeristische route. Die toeristische route was niet zo erg, want het leidde ons lang heel wat vrouwelijk schoon in Uithuizermeeden, Roodeschool en Uithuizen. Aangekomen op de parkeerplaats was het zoeken naar een plekje.
In de kleedkamer toverde van der Laan de volgende opstelling uit zijn hoge hoed: in de goal Jurrie Noppert, achterin Broekhuizen, Hartsuiker, Muntinga, Kuipers, op het middenveld Haveman, Hiemstra, Smit, voorin Kuipers, Poker en Tebbens. Op de bank Schrikkema, Matos en Geertsema. Na een korte warming-up begon de wedstrijd. Noordpool bleek al snel de bovenliggende partij en zette het Twaide onder druk. Als het Twaide al onder de druk weg kwam, werd de bal snel weer ingeleverd door slordig spel. Noordpool zette een aantal gevaarlijke aanvallen op, maar vond in Jurrie steeds een sta-in-de weg. Uiteindelijk werd het door slordigheden in de opbouw 1-0 voor Noordpool. Het Twaide was eindelijk wakker en stroopte de mouwen op. Een lange bal van Hiemstra werd door Cody goed gecontroleerd en teruggelegd op Haveman. Haveman scoorde met een heerlijke bal over de keeper de 1-1. Na de 1-1 ging het gelijk op.
Haveman stuurde Kuipers met een lekkere pass richting de goal van Noordpool. Met een harde, maar nette sliding wist de laatste man van Noordpool te voorkomen dat Cody kon uithalen. Met veel pijn ging Cody naar de grond en moest het veld verlaten. Niet veel later verscheen er een ambulance op het sportpark van Noordpool. Na onderzoeken in het ziekenhuis lijkt de schade mee te vallen. Cody zal voorlopig echter wel moeten toekijken. Cody ontving deze week een fruitmand van de aanvoerder van Noordpool. Noordpool bedankt voor de goede zorgen!
Na het uitvallen van Cody kwam Noordpool weer beter in de wedstrijd, tot grote kansen kwam het niet. Gescoord werd er wel, de midmid van Noordpool veroverde de bal en besloot van ver uit te halen. De bal daalde snel richting de goal van het Twaide en belandde in het doel: 2-1.
In de rust sprak leider van der Laan enkele wijze woorden. Thomas, Tiago en Pim kwamen in de ploeg. Het Twaide begon goed aan de tweede helft. Met name de snelle Tiago had het op zijn heupen en bezorgde de back van Noordpool een moeilijke tweede helft. Het Twaide kon echter niet echt een vuist maken voorin. Achterin wist men goed stand te houden, maar uiteindelijk scoorde Noordpool toch de 3-1. Dat was tevens de eindstand. Komende wedstrijd speelt het Twaide thuis tegen NEC 5 om 14.15 uur.

Rick, KJ en vriendin bedankt voor de support!