Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Tactische meesterzet Roelf van der Laan zorgt bijna voor 3 punten

Zaterdag speelde het Twaide thuis tegen de nummer 3 Stedum. Het Twaide speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Stedum in Wagenborgen. Ivm Oranje namen de wedstrijdsecretarissen van Stedum en Wagenborger Boys contact met elkaar op om de wedstrijd op een eerder tijdstip te spelen. De wedstrijd stond gepland op 16.15 uur in Stedum. Daar de wedstrijd eerder spelen bleek onmogelijk. Gelukkig was het veld in Wagenborgen vrij en kon er om 13.00 uur afgetrapt worden. Dan moest er nog een scheidsrechter en kantinedienst geregeld worden. Gelukkig wilde Fekko Sebens fluiten en Anja Pijper de kantine doen. Anja stond van 08.00 uur tm 15.30 uur achter de bar.
Het Twaide moest zaterdag om 12.15 uur aanwezig zijn. Dat bleek voor een aantal spelers een moeilijke opgave, maar dat is men gewend bij het Twaide. Het Twaide wilde gaan omkleden in kleedkamer 1 en Stedum in 2. Maar die waren door de JO17 van NWWC en NEC niet heel erg netjes achter gelaten. Misschien even kijken hoe Japan dat op het WK doet?
Coach Herman Huizinga toverde de volgende opstelling uit de hoge hoed: Jurrie Noppert in de goal, achterin Bryan Hartsuiker, Christiaan Broekhuizen, Jorik Hansen, T34, op het middenveld Rinse Hiemstra, Ludwin Veldman, Erwin Smit en voorin Brendan Huizinga, Cody Kuipers en Mike Poker. Op de bank Thomas Schrikkema en Jeroen Mossel. Deze opstelling kon rekenen op de goedkeuring van Roelf van der Laan. Het beloofde voor het Twaide een pittige pot te worden tegen titelkandidaat Stedum 3.
Om 13.00 uur floot scheidsrechter Sebens voor de aftrap. Het Twaide vloog uit de startblokken en had het betere van het spel. Er werden wat speldenprikken uitgedeeld, maar gevaarlijk werd het nog niet. Het gevaar kwam uiteindelijk van Cody Kuipers, maar die kwam niet op tijd tot een schot. Stedum begon er gevaarlijk uit te komen, maar de achterhoede van het Twaide bestaande uit 4 echte noeste verdedigers gaf geen krimp. En als dat al wel gebeurde, was daar daar onze eigen Noppert die redding bracht. Een misverstand tussen Brendan en Rinse die beiden dezelfde middenvelder oppakten, zorgde voor een vrije doorgang naar de Wagenborger 16 meter. Met een steekpass werd de spits van Stedum weggestuurd. Ludwin probeerde nog in te grijpen, maar gebruikte daarbij teveel zijn arm. Scheidsrechter Sebens gaf een terechte penalty die werd binnengeschoten: 1-0 Stedum. Na de 1-0 raakte Brendan geblesseerd, voor hem is het al winterstop. De talentvolle Thomas Schrikkema kwam in de ploeg. Verder was er in de eerste helft weinig gevaar. En als dat er al was, werd dat afgevlagt door de grensrechters.
In de rust werd de moegestreden Ludwin gewisseld en kwam de snelle Jeroen Mossel in de ploeg. Het Twaide kon in de rust met thee en overheerlijke bitterballen op krachten komen.
Na de rust kwam het Twaide goed uit de startblokken en ging het op zoek naar de startblokken. Dit deed het via de strijdende Mossel en Cody Kuipers. Maar met weinig resultaat. Assistent Roelf van der Laan besloot Kuipers en Mossel om te draaien. Mossel werd op links te weinig bediend en zou op rechts meer ballen krijgen. Snel na het omzetten kreeg vd Laan gelijk. Hiemstra gaf de bal op Smit, die lanceerde Mossel, Mossel legde terug op Smit die voorgaf op Mike Poker. Poker draaide heerlijk bij zijn man weg en gaf Cody de bal voor het inschieten: 1:1.
Na de 1-1 kwam Stedum beter in de wedstrijd en miste het een handvol kansen. En als je niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel.
Jeroen Mossel had een knappe actie en stuurde Cody naar de goal die knap afrondde: 1-2. De grensrechter vlagte nog voor buitenspel, maar de scheidsrechter had goed gezien dat dit niet het geval was. Stedum zette aan en had kansen, maar het Twaide scoorde. Mike Poker stuurde met een lekkere 1-2 Cody naar de goal, die rondde heerlijk af. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel, helaas was er geen VAR om dit te checken. Uiteindelijk scoorde Stedum nog de 2-2. Gezien het spelbeeld was dit een terechte uitslag. Het Twaide mag tevreden zijn met een zwaarbevochten punt. Fekko Sebens floot een prima wedstrijd en hanteert volgende week weer de fluit. Fekko en Anja bedankt! Volgende week speelt het Twaide om 14.15 uur thuis tegen de nieuwe nummer 3 ZEC.