Voetbalvereniging Wagenborger Boys 

 

Op vrijdag 18 september wordt ons sportpark gebruikt als rustpunt voor teams die meedoen aan de socialrun 2020. In onderstaande toelichting wordt toegelicht waarom de socialrun wordt georganiseerd.

Veel mensen met psychische problemen voelen zich onbegrepen en soms schamen zij zich zelfs voor hun aandoening. Toch zou dat niet nodig moeten zijn, want ze hebben gewoon de pech dat zij door een psychische ziekte zijn getroffen. Als Team Hersenwandelingetjes doen wij dit jaar weer mee met de Socialrun. De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer om openheid te bevorderen rondom psychische problemen. Door hieraan mee te doen, vragen we aandacht voor dit doel en maken we projecten mogelijk die openheid rondom psychische problemen bevorderen.

Meedoen is winnen!
De Socialrun is een sportieve teamprestatie. Meedoen is winnen! Elk team heeft (normaal gesproken) 48 uur de tijd om 555 kilometer hard te lopen door een groot deel van Nederland. Naast de hardlopers spelen de begeleidende fietsers, chauffeurs, kampbouwers, koks en route-coördinatoren een essentiële rol bij het slagen van deze uitdaging. Dit jaar is alles anders dan andere jaren: ieder team organiseert zijn eigen Socialrun. Wij hebben er samen met enkele andere teams voor gekozen om een route van 555 km uit te stippelen door Drenthe, Groningen en Friesland. We zullen dus een alternatieve Socialrun lopen van 18 t/m 20 september met start en finish in Assen.

Vanaf 14.00 uur tot ongeveer middernacht zal team Hersenwandelingetjes kosteloos gebruik maken van onze accommodatie. Het bestuur van de vv Wagenborger Boys wenst hen een succesvolle en sportieve run.

Voor meer informatie: www.hersenwandelingetjes.nl en www.socialrun.nl